
Prof. Dr. Ömer Aydın
1968 yılında Samsun’un Terme ilçesinde doğdu. 1978 yılında İlkokulu, 1985’te Terme İmam-Hatip Lisesini bitirdi. İmâm-Hatip öğrenciliği sırasında özel hocalardan Arapça ve dinî ilimler dersleri aldı.
1990 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu.
11.06.1991 tarihinde Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kelâm Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi oldu.
1992’de Prof. Dr. Emrullah Yüksel yönetiminde Yüksek Lisans’ını tamamladı.
1993 yılında Milli Eğitim Bakanlığı bursu ile üç ay süre ile Mısır’a giderek Arapça dil kursu ile birlikte, Kahire Üniversitesi’nde Anabilim dalı ile ilgili araştırmalarda bulundu.
1996 yılında Prof. Dr. Emrullah Yüksel yönetiminde hazırladığı Sadru’ş-Şerîa es-Sânî’ye Göre İnsan Hürriyeti ve Fiilleri isimli çalışmasıyla Kelâm Doktoru unvanını kazandı.
1997 yılında İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kelâm Anabilim Dalı Yardımcı Doçentliği’ne atandı.
13.05.2002 tarihinde Doçent oldu. 2009 yılında Profesörlük payesini aldı.
Halen İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kelâm Anabilim Dalı’nda Profesör ve Fakülte Dekan Yardımcılığı görevlerini sürdürmektedir. Yayınlanmış kitapları ve makaleleri bulunmaktadır.
Yazarın Eserleri
- Sayfalar:
- 1


