Sepetim (0) Toplam: 0,00TL
%40
Ağdiye Risalesi %40 indirimli Mine Esiner Özen

Araştırma - İncelemeAğdiye RisalesiTürkçe Telif Olunmuş İlk Yemek Kitabı

Liste Fiyatı : 70,00TL
İndirimli Fiyat : 42,00TL
Kazancınız : 28,00TL
Taksitli fiyat : 6 x 7,63TL
9789753502900
225
Ağdiye Risalesi
Ağdiye Risalesi Araştırma - İnceleme Türkçe Telif Olunmuş İlk Yemek Kitabı
İşaret Yayınları
42.00

“Ağdiye Risalesi” yedi fasıldan oluşmaktadır. Fasılların içerikleri şöyledir:

Birinci fasıl: Çorbaların çeşitleriyle terbiye ve pişirme tarzları.

İkinci fasıl: Hamur yemekleri.

Üçüncü fasıl: Tatlılar (hulviyat).

Dördüncü fasıl: Kebaplar.

Beşinci fasıl: Et yemekleri (lohumat), pilav ve sebzeler.

Altıncı fasıl: Salata ve turşular.

Yedinci fasıl: Hoşâflar.

Ayrıca sonuna aynı hatla, Hacı Ahmed Paşa’nın balık çorbası ve helva-yı hakanisi eklenmiştir.

 

Yapraklarda, cedvel dışında da birçok yemek tarifi ve fevaid-i derkenar (kenardaki faydalı bilgiler) denilen eklemeler yer almıştır. Kitapta böylece toplam 200’e yakın yemek tarifi bulunmaktadır.

 

Ord. Prof. Dr. A. Süheyl Ünver, “Tarihte 50 Türk Yemeği I” kitabındaki tarifleri aldığı Ağdiye Risâlesi’nde de 200’e yakın tarif olduğundan şöyle habseder: “Elimize aldığımız 50 tanesini bir esercik halinde buraya sıraladığımız yemeğe müteallik çeşitler kitapta 200’e yakındır. Biz bu halde dörtte birini ayırmış oluyoruz. ...Ne yazık ki hepsini alamadık. Lisanına bile pek çokluk dokunmadık.” 

  • Açıklama
    • “Ağdiye Risalesi” yedi fasıldan oluşmaktadır. Fasılların içerikleri şöyledir:

      Birinci fasıl: Çorbaların çeşitleriyle terbiye ve pişirme tarzları.

      İkinci fasıl: Hamur yemekleri.

      Üçüncü fasıl: Tatlılar (hulviyat).

      Dördüncü fasıl: Kebaplar.

      Beşinci fasıl: Et yemekleri (lohumat), pilav ve sebzeler.

      Altıncı fasıl: Salata ve turşular.

      Yedinci fasıl: Hoşâflar.

      Ayrıca sonuna aynı hatla, Hacı Ahmed Paşa’nın balık çorbası ve helva-yı hakanisi eklenmiştir.

       

      Yapraklarda, cedvel dışında da birçok yemek tarifi ve fevaid-i derkenar (kenardaki faydalı bilgiler) denilen eklemeler yer almıştır. Kitapta böylece toplam 200’e yakın yemek tarifi bulunmaktadır.

       

      Ord. Prof. Dr. A. Süheyl Ünver, “Tarihte 50 Türk Yemeği I” kitabındaki tarifleri aldığı Ağdiye Risâlesi’nde de 200’e yakın tarif olduğundan şöyle habseder: “Elimize aldığımız 50 tanesini bir esercik halinde buraya sıraladığımız yemeğe müteallik çeşitler kitapta 200’e yakındır. Biz bu halde dörtte birini ayırmış oluyoruz. ...Ne yazık ki hepsini alamadık. Lisanına bile pek çokluk dokunmadık.” 

      Stok Kodu
      :
      9789753502900
      Boyut
      :
      16 x 23
      Sayfa Sayısı
      :
      196
      Basım Yeri
      :
      İstanbul
      Baskı
      :
      1
      Basım Tarihi
      :
      2015
      Çeviren
      :
      Mine Esiner Özen
      Kapak Türü
      :
      Keten Cilt Bezi + Şömiz
      Kağıt Türü
      :
      Kuşe
  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
  • Taksit Seçenekleri
    • İş Bankası
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      42,00   
      42,00   
      2
      22,05   
      44,10   
      3
      14,84   
      44,52   
      4
      11,24   
      44,94   
      5
      9,07   
      45,36   
      6
      7,63   
      45,78   
Kapat